szerewncse1




2006-ban 40 millió forintot nyert Cserey Gábor, a „Legyen Ön is Milliomos” műsorában. Hatalmas lexikális tudásról tett tanúbizonyságot. Magyarországon ő volt az egyetlen ember, aki elvitte a főnyereményt. Gábor 2012-ben vonult nyugdíjba.





– „Ha nyertem volna háromszázmilliót vagy hárommilliárdot, nyilvánvalóan megváltoztatja az ember életét. De hát egy lakástatarozás, egy nyaraló felújítása, egy autóvásárlás miben változtat meg? Semmiben tulajdonképpen,” – nyilatkozta az RTL-nek.

– „Nagyon jól esett, mert olyanokra tudtam költeni, amire egyébként nem jutott volna.”

A nyereménye egy részét értékpapírokba fektette, de sajnos az odalett a 2008-as világgazdasági válság miatt. Gábor azonban nem vesztette el a jókedvét; visszavonultan, de boldogan élte életét. Számos utazást tett, melyek során a világ számos részét bejárta. Aktívan részt vett a közösségi életben is, és gyakran segített adományaival jótékonysági szervezeteket.




A műsor után tartotta a kapcsolatot Vágó Istvánnal, a műsorvezetővel. Nem akarta elhinni, hogy a kvízmester elhunyt.

– „Nem akartam elhinni, hogy meghalt, azt hittem, valami hülye szórakozik. Előző este még olvastam egy bejegyzését Facebookon,” – mondta Cserey Gábor.

Vágó István iránt érzett mély tiszteletét és barátságát sosem titkolta. A két férfi között egyfajta mentori kapcsolat is kialakult, és Gábor gyakran hangoztatta, hogy mennyire megbecsülte István éles eszét és humánus világszemléletét. Az évek során, azon túl, hogy rendszeresen találkoztak, sokat leveleztek és beszélgettek telefonon is, megosztva egymással életük történéseit és gondolatait a világról.

Cserey Gábor egy példaértékű emberként tartotta számon nyereményét: nem változott meg, és továbbra is szerény és visszahúzódó életet élt, miközben segített másokon és tisztelettel fordult embertársai felé. Az évek során számos előadást tartott és írásokat is publikált, melyekben megosztotta tudását és gondolatait a világgal.