00000000000000000000000000000000000000

Hatalmas fordulat jön az időjárásban! Ezt tartogatja a február első fele! – mindenki elképedt! 

Akár 16 fok is lehet szombaton! [ ]




Az előttünk álló napokban tovább fokozódik az enyhe időjárás. A hőmérsékleti csúcsokat várhatóan szombaton érjük el, amikor is a déli régiókban a hőmérő higanyszála akár a 16 Celsius-fokot is megközelítheti.





  • Csütörtök: A reggeli ködös időszak után a felhőzet csökken, bár az északkeleti tájakon tartós borultság is előfordulhat. Más területeken napsütés várható szórványos fátyolfelhőkkel. Szél tekintetében az Alföld északkeleti részein érezhető élénkülés tapasztalható. A délutáni hőmérsékletek 8 és 12 fok között mozognak, a kevésbé napos vidékeken hűvösebb is lehet.
  • Péntek: Zömében felhős, helyenként borult idő körvonalazódik. Reggel és éjjel ködfoltok kialakulásával kell számolni. Szórványos eső, néhol zápor is előfordulhat. A szél délnyugati, nyugati irányból érkezik, számos helyen éled fel, olykor erősödhet is. Éjszakai hőmérsékletek mínusz 5 és plusz 3 fok között, nappal 6 és 14 fok között alakulnak.

Szombat: A reggeli órákban a délnyugati területeken ritkuló felhőzet várható, délután azonban ott is megvastagodhat, míg északkeleten felszakadozhat az égbolt. Eső, zápor főleg az ország északi, északkeleti felén jelentkezhet. A szél délnyugati, nyugati, majd északnyugati irányból több helyen erősödik, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 9, a legmagasabb 10 és 16 fok között mozog.

Vasárnap: A délnyugati részen többször is megnövekedhet a felhőzet vastagsága, északkeleten vékonyabb fátyolfelhőzet a jellemző. Többnyire a délnyugati felén valószínű eső, zápor, északkeleten csak helyenként várható csapadék. Az északnyugati, északi szél élénkülhet, néhol erősödhet. Éjszakai hőmérsékletek mínusz 4 és plusz 5 fok között, nappal 6 és 11 fok között várható.

Hétfő: A nap első felében kevésbé felhős időszakok után délutánra megvastagodik a felhőzet. Az északkeleti részekben gyenge eső, havas eső is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél számos helyen felerősödhet. A hajnali órákban mínusz 7 és mínusz 1




forrás