revickigabor78x381




Reviczky Gábor úgy határozott, hogy többé nem vállalkozik új színdarabok elvállalására, mivel úgy érzi, nem bírná ki egy teljes próbafolyamat terheit.





A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész bár visszatért a színpad világába, elismeri, hogy állapota a betegség előtti időszakhoz képest megváltozott.


Mint ahogy az Index is megírta, a díjazott színész az utóbbi időben több kemoterápiás kezelésen esett át, amelyek közül az első háromat jól viselte.

Azonban a negyedik és ötödik kezelés már jelentősen megterhelte őt, a hatodik kezelés után pedig kifejezetten rosszul lett, gyengült, szédüléssel, többszöri ájulással és állapotromlással küzdött – mostanra azonban állapota javulni látszik.




Ennek ellenére Reviczky Gábor ismét a színpadra lépett, és a „Képzelt beteg” című darab főszereplőjeként tért vissza a Pesti Színház műsorára.

Büszkén mondhatom, hogy óriási siker volt. Nagyon komoly, intellektuális közönség volt, akik komolyan vették a darab humorát.

Bevallom, a végére jobban elfáradtam, mint a betegségem előtt, de tudja, ez amolyan nagyon jóleső fáradtság. Szeretem ezt a szerepet, ezt a darabot

– mondta Reviczky Gábor a Borsnak.

A színész a lapnak azt is elárulta, hogy a darab lassan világrekord lesz, ugyanis 24 éve játsszák, bár először a Covid miatt két évig nem, majd tavaly a betegsége miatt nem volt műsoron.

„Ezért is nagyon kellett koncentrálnom, nem akartam cserben hagyni sem a kollégákat, sem a nézőket, pedig bele sem néztem a szövegkönyvbe, ami mellesleg nem is volt a kezdetektől. De annyira enyém ez a szerep, hogy úgy látszik, nincs is rá szükség!” – tette hozzá.

Reviczky Gábor azt is elmondta, hogy nem készül már új darabra, mert nem vágyik rá.

Nem tudnék végigcsinálni egy egész próbafolyamatot, nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt, és én ezt elfogadtam. Viszem tovább, ami volt, a Képzelt beteg mellett itt A dzsungel könyvét, amiben Balut játszom, de a biztonság kedvéért már kettős szereposztásban visszük

– fogalmazott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész.

Hozzátette: „Van sok munkám, film, szinkron, egyébként abból is vettem vissza. De szerencsére jól vagyok! Rájöttem, hogy nem szabad ezt komolyan venni, nem szabad rá se gondolni.”