szabadido csillagjegyek belso
KOS
“Mert az a barom bika azt mondta, ide jöjjünk és még az ütődött szűz is bólogatott. Ráadásul a hülye skorpió most úgy óbégat, hogy megsüketülök! Ki volt az a marha, aki egyáltalán feltalálta a lifteket és amúgy is, mindenki kapja be! Hol van már a szerelő? Megint egy bénát küldenek, biztos. Nem is értem, mire fel kapja az ilyen a fizetését.” – Talán levegőt vesz, de addig a pillanatig duzzog, amíg ki nem szabadítják. Ha kinyílik az ajtó, méla “Barmok” felkiáltással távozik.
BIKA
Papírt-tollat vesz elő, válságstábot állít fel. Kiszámolja, mennyi élelem és ital van a liftben, megnézi, van-e szellőző, ha nincs, mennyi időre elegendő az oxigén. Tesz-vesz-fontoskodik, kérdez és nyugtat. Vígasztal másokat, ha kell. Igazi kincs a bajban.
IKREK
“Lol, hehe, legutóbb volt az a horrorfilm, abban is beszorultak a liftbe, aztán jöttek a zombik és folyt a vér.” – Az ikrek állati jól szórakozik és szórakoztatna másokat is. Mondjuk….nem veszi észre, hogy mások már legszívesebben megfojtanák: ő csak nevetgél és roppant jól érzi magát.
RÁK
Csendben pityereg, a telefonja csevegőjén a családjával beszélget. Azon aggódik, vajon mennyire aggódik érte a gyereke, párja. Az idő elhaladtával a családi fotókat nézegeti a telefonján és maga elé motyog.
OROSZLÁN
“Nem halhatok meg egy liftben!’ – ordibál és tökre segít, ahogy dörömböl az ajtón és eszetlenül nyomkodja a gombokat. A telefonjával világít, pedig nincs is sötét. Majd rámutat a hozzá legközelebb állóhoz, hogy tartson bakot egy másik sorstársnak, igazán másszanak ki a tetőn és hozzanak segítséget, mint a Bruce Willis.
SZŰZ
Sminket igazít, ruhát lesöpör, krákog, majd teátrálisan sóhajtozik egy párat. Pontosan tudja, hogy nemsokára kimentik és akkor nem szabad, hogy egy hisztis szerencsétlenségnek mutassa magát. Halálosan higgadt, kimért – és jól néz ki.
MÉRLEG
“Biztos bentragadtunk? Biztos nem nyílik?” – az ujjaival birizgálja az ajtót, de nem mer odanyúlni rendesen. Filmekben azt látta, hogy ilyenkor a MacGuyver egy hajcsattal kinyit mindent, úgyhogy hajcsatot keresgél és elképzeli, hogy ő lesz az, aki mindenkit megment.
SKORPIÓ
Összekucorodik a sarokban és diszkréten retteg. Az életén lamentál, hol rontotta el és biztos abban, hogy nemsokára kondul élete utolsó órája.
NYILAS
Rágózik. Kártyajátékot játszik a telefonján. Elmesél egy viccet. Röhög az IKREK horrorsztorijain. Majd jókorát csap a SKORPIÓ vállára és azt mondja: “Öregem, ne aggódjá’! Sose halunk meg!”
BAK
Előkapja a bicskáját, szétfeszíti az ajtót, majd mindenkit megkér arra, húzódjon a lift túlsó végébe: levegő már lesz elég, most már csak meg kell várni a segítséget.
VÍZÖNTŐ
Beszorult a liftbe. Pont. A többiek körülötte pattognak. Pont. Ő megnyomja a vészcsengőt. Pont. Érkezik a segítség. Pont. Nyílik az ajtó. Pont. Távozik. Pont. Elfelejti az egészet. Pont.
HALAK
Valaki ölelgesse már meg szegény kicsi halak-szülöttet! Köszi!