ferjgyerek
 
Andrásnak és Viviennek kitartó próbálkozások után végre egy gyönyörű kisfiúk született, akit Péternek neveztek el. Eltelt 5 év, de a kis Peti csak nem akart megszólalni. Számtalan orvosnál és specialistánál jártak, de egyikük sem tudott segíteni, így elvitték a híres kuruzslóhoz is:
 
- Segíthetek! Leszedhetem a rossz energiákat a fiukról, és folyékonyan beszélni fog, de tudniuk kell, ha megcsinálom ezt a varázst, akkor az első három személy, akinek a nevét kimondja, rövid időn belül meg fog halni.
Mivel kételkedve hallgatták a vén kuruzslót, beleegyeztek. Egy hét elteltével azonban a kis Peti kimondta, hogy "papa", és a nagypapa tényleg örökre kinyújtotta lábait... Eltelt újabb két hét, és Peti megint megszólalt: "mama", és a nagymama is végleg magához szorította a halotti csokrot...
 
Hetek teltek el, de Peti nem szólalt meg. Egyik nap Vivi leugrott a boltba, addig a férje vigyázott a kicsire. Egyszer csak megszólalt a kis Peti: "apa"!
 
András kétségbeesett, de mit csinálhatna, nem kerülheti el a sors kezét. Lezuhanyzott, felvette a legszebb öltönyét, ledőlt a díványra, és várta a halált. Ekkor toppant be felesége, Vivi:
- Hát te meg mit fekszel ott öltönyben a díványon? Kelj fel gyorsan, mert a szomszédban a Julcsinak meghalt a férje! Gyere, hátha tudunk valamiben segíteni neki!