szokenorepulon1
Egy csinos szőke nő és egy jóképű fickó utazik a repülőgépen.A jóképű fickó - hogy elüsse az időt - azt ajánlja a szőkének, hogy játszanak valamit.Ő azonban fáradt, ezért azt feleli, hogy nincs kedve, majd elfordul aludni.
 
De a fickót nem lehet ilyen könnyen lerázni. Így fordul a nőhöz:
-Figyelj csak! Felteszek egy kérdést. Ha nem tudsz válaszolni, adsz nekem 5 eurót, aztán te teszel fel egy kérdést, s ha én nem tudok válaszolni, 500 eurót adok neked.
Végül, a szőke nő elfogadja az alkut és várja az első kérdést.A jóképű fickó első kérdése:
-Milyen messze van a Hold a Földtől?
A szőke gondolkodás nélkül nyúl a tárcájáért, kivesz egy 5 eurós bankjegyet és odaadja a fickónak.Az persze nagyon megörül, zsebre vágja az 5 euróst és várja a kérdést. . .
A szőke kérdése:
-Mi az? Hegynek felfelé három lába van, lefelé meg négy?
Ezzel fogja magát, s befordul aludni.A jóképű fickó erősen gondolkodik, diszkréten megkérdezi a körülötte ülőket, kér egy enciklopédiát a légi kísérőtől, majd telefonál egy barátjának is, azonban elfogadható választ nem kap. . . . . . de még egy jó tippet sem.Vagy kétórás töprengés után végül is felkelti a szőkét és ad neki egy 500 euróst.
A szőke - még félálomban - szó nélkül elrakja a bankjegyet, majd ismét megpróbál aludni.A fickó azonban - eléggé frusztráltan - nekiesik:
-Na várj csak! És mi a helyes válasz?!"
A szőke megfordul és odalök neki egy 5 euróst...