nogyogyasz




A tudatlanság még mindig okoz fejfájást az orvosoknak, főként a nőgyógyászoknak, akik ha mindent komolyan vennének, akkor képtelenek lennének a szakmában dolgozni éveken keresztül.





Egyes beszámolók szerint volt olyan nő, aki úgy adott életet két gyermekének, hogy közben fogalma sem volt, hogy mi az a menstruáció, mitől indul be a havi vérzés, és volt olyan férfi, aki vállalta azt, hogy párja helyett szedi a fogamzásgátló gyógyszert, mit sem sejtve, hogy semmi hatása nem lesz.

Most következzen pár, vicces, de ugyanakkor szomorúnak is ható történet.

“Egyszer egy hölgy érkezett kontrollra, a karjában a 6 hetes gyerekével, aki jóízűen itta a kakaós kávét a cumisüvegéből, így elmagyaráztam neki, hogy a gyerek még túl kicsi ahhoz, hogy kakaós kávét igyon. Ekkor a nő közbevágott, hogy az nem kakaós kávé, hanem igazi kávé, és a gyerek imádja. Ekkor éreztem, hogy le kell ülnöm a székre.”




“Volt olyan férfi, akit fel kellett világosítsak, hogy az óvszert elég, ha a merev hímtagra húzza, a heréket nem kell beletenni.”

“A gyerekgyógyászaton vagyok asszisztens, és egy kismamának többször el kellett mondjam, hogy miért nem tesz jót a gyereknek, ha szénsavas üdítőt tölt a cumisüvegbe.”

“Az egyik női páciensem összeszedett egy nemi betegséget, és amikor közöltem vele, hogy milyen baja van, nagyon mérges lett, mondván, hogy neki csak egy partnere van, igaz, hogy egyszer-kétszer megcsalta őt, de akkor sem érti, miként történhetett ilyen kellemetlenség, mert a partnere mindig használ óvszert, és minden aktus után nagy gonddal meg is mossa a gumit, hogy az ismét használatra kész legyen.”

“Egy dühös pár azért keresett fel, mert annak ellenére, hogy felírtam a fogamzásgátlót, a lány teherbe esett. Amikor megkérdeztem, hogy szedte-e a lány rendszeresen, az a válasz érkezett, hogy gyomorpanaszai alakultak ki, így a férfi hősiesen felvállalta, hogy ezentúl ő szedi be a tablettákat.”

“Volt egy anyuka, aki úgy nézte meg, hogy gyereke lázas-e, hogy begyújtotta a sütőt, az egyik kezét betette, a másik kezét meg a gyerek homlokára tette, és megpróbálta összehasonlítani, hogy melyik a melegebb, majd azzal jött be a rendelőbe, hogy babájának 180 fokos láza van.”

“Mikor egy nő lábát amputálnunk kellett, az asszisztens odaadta a papírokat, hogy olvassa el, írja alá, amivel beleegyezését adja, hogy levágják a lábát. A nő teljesen higgadtan, félelem nélkül, aláírta a papírokat. Ekkor megkérdeztem, hogy tisztában van vele, hogy ezentúl megváltozik az élete. Erre ő azt felelte, hogy tudja, hogy a műtétre szükség van, és nem aggódik, mert a lába úgyis vissza fog nőni.”

“Egy pár azért fordult hozzám, mert 2 éve próbálkoznak a gyerekvállalással, és nem jön össze. Feltettem a szokásos kérdéseket, hogy milyen gyakran élnek meghitt kapcsolatot, volt-e már abortusz. Végül eljutottunk a közösüléshez, de ekkor a pár szeme elkerekedett, mert fogalmuk sem volt, hogy kinek mit hová kell bedugnia. Ekkor ábrák segítségével kellett felvilágosítsam őket, hogy miként történik a gyereknemzés.”

“Egy feldühödött nő azért keresett fel, mert annak ellenére, hogy szedte a fogamzásgáltó tablettákat, mégis teherbe esett. Mikor megkérdeztem, hogy hogyan szedte, azt felelte, hogy csak akkor kapott be belőle egyet, ha “akció” volt, másképp nem szedte.”