Egy kislány arra kérte a rendőrséget, hogy vizsgálják meg a süteményt a Mikulás DNS-ét




 





dns telapo

CUMBERLAND, R.I. (AP) - Egy fiatal Rhode Island-i kislány végre rájött, hogyan lehet megállapítani, hogy a Mikulás létezik-e - DNS-sel. A cumberlandi lakos egy részben megevett sütit, valamint néhány megrágott réparudat küldött a város rendőrkapitányságának, hogy megkérdezze, meg lehet-e vizsgálni őket DNS-tesztre -

közölte Matthew 
Benson rendőrfőnök pénteken közleményben. "Mintát vettem egy sütiből és egy répából, amit karácsony este hagytam a Mikulásnak és a rénszarvasnak, és arra gondoltam, hogy tudnának-e DNS-mintát venni, hogy kiderüljön, létezik-e a Mikulás?" - írta a lány.

A lány nevét és életkorát nem hozták nyilvánosságra. Benson továbbította a "bizonyítékot" az állami egészségügyi minisztérium törvényszéki tudományos egységének elemzésre. "A tárgyakat DNS-nyomokra kell vizsgálni, és össze kell hasonlítani a fent megnevezett gyanúsított/aljasok nyilvántartott profiljaival" - áll a hivatal űrlapján. A vád?Az uzsonna befejezésének elmulasztása.

Az eredmények még várhatók. "Ennek a fiatal hölgynek nyilvánvalóan jó érzéke van az igazsághoz és a nyomozási folyamathoz, és óriási munkát végzett a bizonyítékok becsomagolásával. Mindent megteszünk, hogy válaszokat adjunk neki" - mondta Benson.