cetliamosdobandf 768x520 1 768x400

Amikor egy férfi és egy tinédzser lány felszálltak egy Seattle-ből San Francisco-ba tartó járatra, az Alaska Airlines légiutas-kísérője, Shelia Frederick, gyanakodni kezdett. A férfi jól öltözködött, míg a lány nem, és kerüli a szemkontaktust bárkivel.

Miközben végezte a munkáját a repülőgépen, Shelia nem tudott megszabadulni a lány gondolatától, és végül egy zseniális tervet eszelt ki, amely igazi bátorságot igényelt. Olyan bátorságot, amely azt jelentette, hogy meg kell mentenie ezt a fiatal lányt egy veszélyes helyzetből.

Shelia nem tudta figyelmen kívül hagyni a lányt, és kétségbeesetten próbálta felvenni vele a szemkontaktust, miközben rágcsálnivalót szolgált fel a járaton.

Megosztotta gyanúit egy kollégájával, és együtt dolgoztak azon, hogy eltereljék a férfi figyelmét, miközben Shelia próbálta felhívni a lány figyelmét.

„Végül felnézett, és a tekintete egyszerűen szívszorító volt, ezért bocsánatot kértem, hogy vissza kell mennem, és teljesen engedtem”, mondta Shelia egy interjúban a Good Morning Britain-ben.

Géniális tervet eszelt ki, papírt és tollat helyezett el az egyik mosdóban, majd azt bezárta azzal a szándékkal, hogy csak a lány számára nyitja ki.

Míg kollégája elfoglalta a férfit, Shelia a mosdóra mutatott és úgy tett, mintha írna. Aztán várt, remélve, hogy a lány megérti.

Hagyott egy üzenetet és egy tollat a mosdóban.

Szerencsére a lány elnézést kért, hogy elmegy a mosdóba. A férfi a mosdó előtt maradt vele, de Shelia nem volt hajlandó elhagyni a területet, és továbbra is figyelte a férfit.

„Hagytam egy üzenetet az egyik mosdóban” – mondta Shelia. „A lány válaszolt az üzenetre és azt mondta: ‘Segítségre van szükségem.’”

Shelia értesítette a pilótát, aki rádiókapcsolatba lépett a földi forgalomirányítással, hogy a férfit a leszálláskor megállítsák.

Hallgasd meg az egész történetet a hősi légiutas-kísérőtől az alábbi videóban.

Shelia kapcsolatban maradt a fiatal nővel, akit megmentett az emberkereskedelemtől, és az évek során többször beszéltek. A lány még főiskolára is jár, a Western Journal szerint.

„Ha látsz valamit, szólj valakinek” – figyelmezteti Shelia a többieket.

Kérlek, oszd meg ezt, hogy emlékeztesse az embereket, bízzanak a megérzéseikben, és tisztelegjünk a bátor és csodálatos Shelia Frederick előtt. Ő nagyszerű példakép mindannyiunk számára.