orokbefoadoszulok

Egy házaspár nem tudott biológiai gyermeket vállalni, ezért gondban volt. De ahelyett, hogy vergődtek volna, az örökbefogadás mellett döntöttek, és a szívük megdobbant az apró kislány láttán.

Ha az egyének küzdenek a fogamzással, számos útvonalat választhatnak. A modern orvostudománynak köszönhetően a béranyaság és az I.V.F. két lehetőség.




Természetesen ott van az örökbefogadás is. 2017-ben a férj és feleség, Matt és Katie Curtis ezt az utat választotta, és elragadtatással várták kislányukat.





MINDENT FELVÁLLALVA

A Genesis Media egy YouTube-klipet tett közzé, amely a szülő útját mutatja be. Mielőtt találkoztak volna a babájukkal, mindketten kifejezték, hogy mennyire várják a gyermeknevelés gyönyörűen kusza részeit. Katie hangsúlyozta:

“Ez néha nehéz és rendetlen lehet a tényleges életed és a kinézet szempontjából, de azt hiszem, nagyon várjuk az egész élményt”.

Az izgatott leendő apuka a lényegre tapintva azt állította, hogy minden, ami az életben érdemes, mindig kihívásokkal jár együtt.




 

ITT VAN!

Kiderült, hogy ezek a kihívások hamarosan bekövetkeznek, hiszen az izgatott duó a baba születésének hírére a baba elé sietett.

A szobába lépve, ahol az újszülött egy nő karjaiban várakozott, kiszúrták a pici gyermeküket. A párost mindkettőjüket elöntötték az érzelmek.

EGY VARÁZSLATOS TALÁLKOZÓ

Könnyes szemmel és a boldogságtól elárasztva az újdonsült apuka gyengéden felemelte Natalie Gray-t, ahogyan elnevezték, és egy könnyed puszit adott a homlokára, kifejezve:

“Szia, Natalie. Én vagyok az apukád”.

Szeretettel a szemében óvatosan átadta az örömcsemetét érzelmes feleségének, akinek az arcán szeretetteljes mosoly ült. A mellkasához szorította a kicsit, és még jobban könnyezett.

HOGY MINDENKI TUDJA

Onnantól kezdve elterjesztették a hírt a családjuk és a barátaik között, akik teljesen odavoltak, amikor megtudták, hogy a kis Natalie-ról van szó. A baba nagymamája felkiáltott:

“Te jó ég! Te jó ég! Te most viccelsz velünk? Ez nem tisztességes, ha viccet csináltok belőle”.

Természetesen Natalie, a műsor sztárja, akinek a boldogsága az első, teljesen elégedettnek tűnt, gurgulázott és vihogott fürdetés közben.

 

EGY ÉLETRE SZÓLÓ FOGADALOM

Az olyan szülőkkel, mint Matt és Katie, biztosak vagyunk benne, hogy ez a nevetés folytatódni fog. Ezt az elkötelezettséget, hogy a legjobb anya és apa legyenek, a kislányuknak tett fogadalmuk is tükrözi, amely részben így szól:

“Megígérjük, hogy veled nevetünk, együtt osztozunk veled, és veled együtt éljük meg a pillanatot. Ígérjük, hogy szeretni fogunk téged jóban és rosszban”.

A szülők azt is megfogadták, hogy mindig ott lesznek Natalie mellett, és a hitükhöz fordulnak állandó útmutatásért, hogy a lehető legjobb anya és apa lehessenek.

 

MINDENNAPI FIGYELEM

Míg Matt és Katie életéhez hasonlóan sokan helyeslik és ünneplik az örökbefogadást, mások kritizálják azt. Vannak például olyanok, akik szerint helytelen, ha egy gyermeket elszakítanak a vér szerinti szüleitől.

Ezen túlmenően úgy tűnik, hogy még több megbélyegzés kapcsolódik a fajon átívelő örökbefogadáshoz, ahogy azt az afroamerikai szülők, Mik és Tracy is megtapasztalták.

A pár egy kaukázusi gyermeket fogadott örökbe, de nem voltak felkészülve a közvélemény bámulására és a becsmérlő megjegyzésekre. Még a szupermarketbe sem tudtak elmenni anélkül, hogy ne szembesültek volna ezekkel az előítéletekkel.

Bármilyen szomorú is ez, a szeretet és nem a faji hovatartozás határozza meg ezt a családot, ahogyan a szeretet és nem a biológia határozza meg őket és a Curtis-klánt is – ez az igazság, ha emlékeznek rá, segíthet elhárítani a tudatlan hangokat.