ferfino




A heteroszexuális férfiak randevúzási lehetőségei csökkennek, mivel a nők egyre magasabbra emelik a "mércét".






A Psychology Today című lapban Dr. Greg Matos pár- és családpszichológus arra figyelmeztetett, hogy a fiatal és középkorú férfiak a legmagányosabbak, és ez várhatóan csak rosszabb lesz.

Dr. Matos szerint ez részben annak köszönhető, hogy a férfiak a társkereső alkalmazások felhasználóinak 62 százalékát teszik ki, ami a nők számára a potenciális partnerek elsöprő áradatát eredményezi, lehetővé téve számukra, hogy "egyre szelektívebbé váljanak".

A tanulmány szerint a férfiaknak jobbak az esélyeik, ha kutyás kép van a társkereső profiljukon.
Ismerkedési szakértő feltárja a legjobblehetőség használd a Tindert.

Egy férfi 5000 mérföldet repül Skóciából, hogy elmenjen az első randira a Tinder párjával.

"A 25 és 45 év közötti nőktől visszatérő társkereső témákat hallok: olyan férfiakat preferálnak, akik érzelmileg elérhetőek, jó kommunikátorok, és hasonló értékeket vallanak".

Dr. Matos arra is rámutatott, hogy azok a férfiak, akiknek hiányzik az érzelmi intelligenciájuk, és nem foglalkoznak ezzel, növelik a hosszú távú szingliség valószínűségét.

Elmondta: "A férfiaknak nem kell a házasságban élniük: "A férfiak számára az a probléma, hogy az érzelmi kapcsolat az egészséges, hosszú távú szerelem éltetője.

"Az érzelmi kötődéshez minden olyan készségre szükség van, amelyet a családok még mindig nem tanítanak meg következetesen a fiatal fiúknak."

Dr. Matos azt tanácsolja a férfiaknak, hogy "fejlesszék" a mentális játékukat, és keressenek fel egy terapeutát, hogy lehetővé tegyenek egy kis önvizsgálatot.

Hozzátette: "Ez azt jelenti, hogy értékelni kell a saját belső világodat, és eléggé tisztelni az elképzeléseidet ahhoz, hogy hatékonyan kommunikáld őket. Ez azt jelenti, hogy az intimitást, a romantikát és az érzelmi kötődést érdemesnek látod az idődre és az erőfeszítéseidre".

A Personality and Individual Differences című folyóiratban megjelent 2021-es tanulmány szintén azt találta, hogy a "magányosság" a férfiaknál jelentősebb, mint a nőknél.

Eredményeik arra is utaltak, hogy a férfiak a hozzá kapcsolódó megbélyegzés miatt vonakodnak beismerni, hogy magányosnak érzik magukat.

Míg a nők egyre magasabbra teszik a mércét egy potenciális udvarlóval szemben, addig a tanulmányok szerint a férfiak az életkor előrehaladtával válogatósabbak lesznek - különösen, ha az iskolázottságról van szó.

A Queenslandi Műszaki Egyetem kutatói több mint 41 000 ausztrál állampolgárt figyeltek meg, és kimutatták, hogy a 40 év feletti férfiak válogatnak a legjobban.

A tanulmány vezető szerzője, Dr. Stephen Whyte elmondta: "Tanulmányunk rávilágít néhány igazán érdekes megállapításra a férfiak és nők preferenciái közötti hasonlóságokat és különbségeket illetően, amikor potenciális társat keresnek.

"Azt találtuk, hogy a nők 40 éves korukig specifikusabbak a férfiaknál a preferenciáikban, majd 40 éves kortól a férfiak válogatósabbak lesznek a nőknél".

forrás