nofelrelep




Egy új kutatás szerint a nők nagyobb valószínűséggel lépnek félre, mint a férfiak egy kapcsolatban.





Ideje elfelejteni mindent, amit a férfiakról, a nőkről és a párkapcsolati megcsalásról gondoltál.

Míg a közkeletű vélekedés szerint a férfiak hajlamosak először félrelépni, egy új kutatás szerint a nőknek talán nagyobb gondot okoz a monogámia, mint a férfiaknak.

Wednesday Martin antropológus szerint a női libidóval kapcsolatos legújabb kutatások azt mutatják, hogy a közhiedelemmel ellentétben a női nemi vágy él és virul, és többet akar.




"Az új kutatás helyreigazítja azokat a téves elképzeléseket, hogy a nőknek kisebb a libidójuk, hogy a nők természetesebb módon monogámabbak, és hogy a nőknek könnyebb egy életre szóló partnerkapcsolatot kialakítani" - a news.com.au zerint.

"A nők nem szeretik kevésbé a szexet [mint a férfiak] - de unják a szexuális egyformaságot". 

A női hűtlenségről szóló könyvéhez Martin több tucat szociológussal, szexkutatóval és antropológussal készített interjút, hogy a női nemi ösztönök mélyére ásson.

Martin megállapította, hogy a férfiaknál magasabb lehet a spontán vágy, de a nők vezetnek, amikor az úgynevezett "kiváltott vágyra" kell reagálniuk.

"A spontán vágy az, amikor hirtelen arra gondolunk, hogy "jó lenne szexelni". Úgy tör rád, mint az éhség vagy a szomjúság" - magyarázta Martin.

"A reagáló vagy kiváltott vágy akkor jelentkezik, amikor valami a szex gondolatát sugallja neked - nézel vagy olvasol valamit, vagy a partnered kezdeményez egy szexuális találkozást - és beindulsz.

"Az ilyen típusú vágy esetében a nők libidója ugyanolyan erős, mint a férfiaké."

Hozzátette: "Belénk ivódott az az elképzelés, hogy a férfiak a kanosabb nem, és ez nem igaz".

A Missouri Állami Egyetem kutatása olyan nőket vizsgált, akik az Ashley Madison honlapot használták arra, hogy megcsalják a partnerüket.

A kutatás megdöntötte azt az elképzelést, hogy a nők csak akkor lépnek félre, ha boldogtalanok a kapcsolatukban, és szexuális kielégülés helyett érzelmi kapcsolatot keresnek.

"A vizsgált nők felmentek az oldalra, létrehoztak egy profilt, átvilágították a jelölteket, személyesen találkoztak velük és "meghallgatták" őket. Ez egy nagyon tudatos folyamat volt" - mondta Martin.
"Szexpartnereket akartak találni.

Hozzátette, a Body and Soul szerint: "Arról számoltak be, hogy szexmentes vagy orgazmus nélküli házasságban éltek, és egyszerűen csak azt akarták, amit otthon nem kaphattak meg... ezek a viszonyok egy módot jelentettek számukra, hogy megmaradjanak az elsődleges kapcsolatukban".

A Nevadai Egyetem tanulmánya szerint a monogámia "intézményesítése" jobban visszafogja a nők szexuális vágyát, mint a férfiakét.

"Most a szexkutatók azzal a lehetőséggel foglalkoznak, hogy a nőknek egyszerűen nagyobb szükségük van a szexuális élmények változatosságára és újszerűségére, mint a férfiaknak" -  Martin szerint.

forrás