gyertya

 

Elhunyt Komora Imre, az olimpiai bajnok futballista

Augusztus 15-én, 84 éves korában elhunyt Komora Imre, a magyar labdarúgás egyik legendája, olimpiai bajnok futballista és korábbi szövetségi kapitány. A hírt a Magyar Labdarúgó Szövetség közleménye tette közzé, amelyben mély fájdalommal búcsúzik a sportvilág egyik meghatározó alakjától.

ályafutása kezdete és sikerei

Komora Imre 1940. június 5-én született Budapesten, és pályafutását a szombathelyi Haladás csapatában kezdte. Az igazi áttörést az jelentette számára, amikor 1961 nyarán a Budapest Honvédhoz igazolt, ahol aztán játékos-pályafutása végéig játszott. A Honvédnál igazi klublegendává vált, hiszen 278 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a kispesti klub színeiben.

komora48de 869b 303490a45582

Pályafutása csúcspontja 1964-ben érkezett el, amikor az Európa-bajnokságon bronzérmet, az olimpián pedig aranyérmet szerzett a magyar válogatottal. A Honvédnál elért legnagyobb sikere a Magyar Népköztársasági Kupa megnyerése volt szintén 1964-ben.

Edzői karrier és későbbi tevékenységei

1972-es visszavonulása után Komora Imre továbbra is hű maradt a Honvédhoz, ahol először szakosztályvezetőként, majd később vezetőedzőként tevékenykedett. Edzői pályafutása során három bajnoki címet és egy újabb Magyar Népköztársasági Kupa-győzelmet szerzett, ezzel a klub történetének legsikeresebb edzőjévé vált.

1986 őszén rövid ideig a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltötte, három mérkőzésen irányítva a nemzeti csapatot. Később menedzserként segítette Détári Lajos pályafutását, majd technikai igazgatóként dolgozott a görög Olympiakosz Pireusz csapatánál.

A kilencvenes években Komora Imre visszatért a Honvédhoz, ahol két periódusban ismét vezetőedzőként tevékenykedett, valamint a klubigazgatói posztot is betöltötte.

Búcsú a legendától

Komora Imre halála hatalmas veszteség a magyar labdarúgás számára. A Budapest Honvéd közleményében így búcsúzott a legendás játékostól és edzőtől: „Halála nemcsak a Bp. Honvédnak, de az egész magyar labdarúgásnak nagy veszteség. Nyugodj békében, Imre bácsi! Soha nem felejtünk el!”

Komora Imre emlékét örökre megőrzi a magyar sportközösség, és öröksége tovább él a jövő generációi számára. Nyugodjék békében!

forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!