tuzoltok3424324 6 768x432 1 768x400

 

Az igazi hősök, akik saját életüket kockáztatják mások megmentéséért, a tűzoltók. Pedro Bras adott egy rendkívüli képet, amely bemutatja ezeknek az embereknek a bátorságát és elkötelezettségét. Mélyen tiszteljük a portugál tűzoltókat, mert hihetetlen munkát végeznek az erdő tüzek ellen. Fáradhatatlanul dolgoznak, nap és éjjel, hogy megakadályozzák, hogy a tűz tovább terjedjen.

Ez évben a tűz 25 embert sebesített meg, és jelentős károkat okozott. Tragikus módon, szörnyű tüzek sújtották Portugáliát júniusban és októberben tavaly, ami 114 halálos áldozatot követelt. A tűzoltók áldozatkészsége nyilvánvaló, miközben bátran dolgoznak veszélyes helyzetekben.

Egy kimerítő 24 órás műszak után ezek a bátor férfiak és nők megálltak a folyónál egy megérdemelt 25 perces szünetre. Annak ellenére, hogy sűrű füst lebegett felettük, vigaszt találtak a nyugodt környezetben. A kép egy megható pillanatot ábrázol a hősies erőfeszítéseik közepette.

Ez a kép nagyon gyorsan vírusossá vált, és az emberek világszerte rendkívül pozitívan reagáltak. Több mint 5 900 megosztást, 1 300 kommentet és több mint 9 000 „lájkot” kaptunk. A közönség csodálatot és tiszteletet mutatott a tűzoltók megszakítatlan elkötelezettsége iránt. Minden tűzoltó hős a maga módján, ahogy Manja Knofel helyesen mondta, és Sweetie Racch Párizsból felismerte, hogy szükséges elismerést és szünetet adni nekik a rendkívüli munkájukért.

Fontos hangsúlyozni a nehéz körülményeket, amelyek között a tűzoltók dolgoznak. Az idei hőhullám csúcspontja augusztus 5-én volt, amikor az intenzív hőmérséklet 116 Fahrenheit fok volt. Tizenhárom repülőt és további tűzoltókat vetettek be a tüzek ellen. A helyzet olyan súlyos volt, hogy 160 katonának kellett segítenie az evakuálásban.

Bátorságuk nyilvánvaló a tragédia ellenére, amely az idei tűzijáték során történt, ahol a tűzoltók életüket vesztették vagy súlyos sérüléseket szenvedtek el. Annak ellenére, hogy próbálták elkerülni az előző év incidensének megismétlődését, a tűz legyőzhetetlennek bizonyult. António Costa miniszterelnök elismerte a tűzoltók hősies erőfeszítéseit, hangsúlyozva, hogy a legnagyobb erőfeszítéseik ellenére nem tudták leküzdeni az akadályokat.

tuzoltokszinetben53453535353brev 1 

 

Szánjunk egy pillanatot, hogy kifejezzük ezeket a bátor tűzoltókat őszinte hálánkat és imáinkat. Míg sokan közülünk ösztönösen elmenekülnének, ők bátran rohannak a lángoló épületek felé. Legyen bátorságuk példaként és emlékeztetőül arra az elkötelezettségre, amely szükséges életmentéshez és védelemhez.

 

Forrás