kislanytakarit40x473




Egy fiatal lány osztálytársai kigúnyolják, miután kiderül, hogy gondnokként dolgozik, majd egy héttel később megbánják tettüket, amikor a fiatal lányt ezért megjutalmazzák.





Jenny az egyedülálló édesanyjával élt, aki gondnokként dolgozott. Az apjával sosem találkozott…

Egy nap, amikor Jenny hatéves volt, az anyja hazajött, és elmondta neki, hogy az ízületi gyulladása egyre rosszabbodik. „Egyre nehezebben tudok takarítani, kicsim” – vallotta be az édesanyja, Annika.

„El kell menned orvoshoz, anya?” – kérdezte ártatlanul. Annika megrázta a fejét, és egyszerűen elárulta, hogy már nem tud annyit dolgozni, mint korábban.




„Kevesebbet fogok keresni, így már nem tudok neked új dolgokat venni. Spórolnunk kell majd” – magyarázta.

Jenny rájött, hogy az anyjának szüksége van a segítségére. Arra gondolt, hogy elmegy dolgozni az anyjával, hogy az ő segítségével ugyanannyit tudjanak dolgozni és keresni, mint korábban, vagy még többet.

A fiatal lány arra is rájött, hogy ha többet takarítana, akkor az anyukája több pénzt keresne, és lenne pénze a gyógyszerére. A lány felvetette az ötletét, de az anyja nem értett egyet.

„Nem szabad dolgoznod, Jenny. Az iskolában kell keményen dolgoznod” – mondta a lányának.

hány nap múlva azonban az anyja rájött, hogy egyedül nem boldogul, és megengedte, hogy Jenny segítsen neki iskola után.

Jenny habozás nélkül segített az anyukájának utcát seperni. Hozzászokott a házimunkához, így az utcák takarítása nem volt számára újdonság.

Hogy elüsse az időt, Jenny kedvenc énekesnőjének dalait énekelte söprés közben. Minden alkalommal, mikor énekelte őket, gyorsan telt az idő, és mire észbe kapott, ő és az anyukája már hazafelé tartottak.

Jenny annyira szerette az énekesnőt, hogy a szobája falán az ő fotói és poszterei lógtak. Inspirálta a története, hiszen szerény kezdetekkel indult, mielőtt nagyot alkotott volna. Az énekesnőhöz hasonlóan Jenny is hitt abban, hogy egy nap ő is elérheti az álmait.

Egy délután Jenny osztálytársa meglátta őt az utcán söprögetni. Videót készített róla, és megosztotta a barátaival. Másnap egy csapat fiatal lány özönlött az utcára, hogy kigúnyolják Jennyt.

„Az édesanyád utcaseprő, és te is az vagy!” – kiabálta az egyik lány.

„Miért tanulsz egyáltalán, Jenny? Nem kell okosnak lenned ahhoz, hogy az utcát seperd” – gúnyolódott egy másik lány.

Jenny hallotta a sértegetéseiket, de nem törődött velük. Ehelyett csak dúdolta kedvenc dalát.

Bosszankodva, hogy Jenny nem figyelt rájuk, a lánycsoport fényképeket és videókat készített Jennyről, és közzétette őket a közösségi médiában. „Az osztálytársunk utcaseprő!” – írták a posztjuk képaláírásába.

Bár a lányok arra számítottak, hogy mások is velük együtt nevetnek majd Jennyn, meglepődve tapasztalták, hogy a poszt vírusszerűen terjedt. Több ezren osztották meg Jenny történetét, támogató szavakat írtak és pénzt gyűjtöttek a megsegítésére.

Egy héttel azóta, hogy a poszt vírusként terjedt, és rengetegen jelentkeztek, akik segíteni akartak Jennynek és édesanyjának. Egy névtelen adományozó egy évre elegendő kezelést és gyógyszert adott az édesanyjának az ízületi gyulladására, és pillanatok alatt bankszámlájuk megtelt adományokkal.

Annika mindig is a kemény munka értékére tanította a lányát, így amíg az anyja a kapott adományoknak köszönhetően tovább gyógyult, Jenny továbbra is segített neki az utcákat seperni, amíg végre újra egyedül is meg tudta csinálni.

Jenny osztálytársai azonban nem hagyták abba az ugratást, és minden nap követték őt. Egy nap, mikor épp Jennyre zúdítottak sértéseket, egy fekete terepjáró sötétített ablakokkal megállt a közelükben. Egy gyönyörű nő szállt ki a kocsiból, és Jenny felsikoltott, amikor meglátta kedvenc énekesnőjét.

„Te vagy az! Tényleg te vagy az!”

„Szia, édesem! Szerettelek volna személyesen is meglátogatni, és örültem, hogy ma felszabadult az időbeosztásom, ezért idejöttem” – mondta a kedves nő.

„Te vagy az én hősöm! Nagyon szeretlek!” – mondta Jenny a könnyeivel küzdve.

„Nem, Jenny. Te vagy az én hősöm. Amikor láttam azokat a videókat, amelyeken a dalaim éneklése közben izzadsz, nem tudtam nem tudtam megállni, hogy ne tudassam veled, hogy sokakat inspirálsz, és hogy drukkolunk neked és az édesanyádnak, hogy sikeresek legyetek az életben” – mondta az énekesnő, miközben megölelte őt.

„Ha lesz időd, belépőt adok neked a koncertemre. Itt a telefonszámom. Hívj fel, amikor csak szeretnétek eljönni anyukáddal valamelyik koncertemre” – mondta a művésznő.

Jenny osztálytársai megdöbbentek. Ők is bálványozták az énekesnőt, ő mégsem figyelt rájuk. A híresség tekintete csak Jennyre szegeződött, amitől zöldültek az irigységtől.

Amellett, hogy a híresség személyesen is megjelent, hogy találkozzon Jennyvel, Annika kezelését és fenntartó gyógyszereit is teljes egészében kifizette. Így az összes pénzadományt, amit Annika és Jenny az interneten kapott, másra tudták fordítani.

Annika úgy döntött, hogy a pénzből befejezi a lakás hitelét. Amint ez rendeződött, és a tulajdonjog az ő nevükre került, Annika felmondott utcaseprőként, és saját kis üzletet nyitott – egy cukrászdát, amelyet minden gyerek és felnőtt egyaránt szeretett látogatni.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Ne ítélkezzünk az emberek felett anélkül, hogy ismernénk a küzdelmeiket. A gyerekek gyorsan elítélték Jennyt azért, ahogyan élt, anélkül, hogy felismerték volna a küzdelmei mögött rejlő okot. Megtanulták a leckét, amikor az emberek együtt éreztek Jennyvel, ahelyett, hogy kinevették volna.
  • A gyermeki szeretet egyszerre ártatlan és tiszta. Jenny nem habozott, hogy segítsen az édesanyjának, még akkor is, ha nem volt rá kötelezve. Az anyja iránti szeretete annyira ártatlan és tiszta volt, hogy mindent meg akart tenni, hogy segítsen.