sajtgyarmunka12jpg




Meglepően magas fizetést, közel egymillió forintnak megfelelő összeget ajánl hirdetésében egy cég Ausztriában. A gröbmingi (Soprontól nagyjából 260 kilométerre) fekvő üzembe magyar munkavállalókat várnak, és mindössze nyolc általánost jelölnek meg a felvétel előfeltételeként. 





A magyar munkavállalókat csábító cég hirdetésében csomagolókat keres a sajtgyárába. Az italok és élelmiszerek gyártásával is foglalkozó ausztriai vállalkozás legkevesebb havi bruttó 2421 eurót (nagyjából 940 ezer forintot) kínál kezdőfizetésként, ám a dolgozók kedvezményeket is kapnak, így például egészségügyi programokhoz csatlakoztatják őket és gyermekeknek szóló üdülési támogatás is jár.

A gröbmingi üzem hirdetésében azt írja, a leendő munkavállaló feladata sajtcsomagolás lenne, valamint a termékek ellenőrzését is rábírnák. Ehhez mindössze alapkövetelményként a német nyelvtudást és a nyolc általános meglétét jelölik meg.A hirdetésben megjegyzik: előny, ha valaki ért a gépekhez és hajlandó két műszakban, esetleg hétvégén is dolgozni.

Egyre többen vándorolnak ki

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból kiderült, idén több magyar hagyta el munkavállalás céljából Magyarországot, mint tavaly.




Eszerint 2022-ben 26 500 magyar állampolgár vándorolt külföldre, amíg 21 900 tért haza. Ettől magasabb az egy adott évben elvándoroltak száma utoljára 2017-ben volt.

A hírdetést itt olvastuk