terhesno350 1




Az „anyós” szó bizony erős érzelmeket válthat ki. Sokan szerencsések, és jól kijönnek az anyósukkal. Mások számára azonban ezek a szavak együtt járnak a „szorongás” szóval, mint ennek a nőnek az esetében. A nő a férje érdekében mindent megtett, hogy ne lépjen senki lábára. De amikor az anyósa azt mondta, hogy még az unokája születése előtt beköltözik a házukba, a nő úgy döntött, hogy gátat szab ennek. Sajnos azonban a férje az anya pártját fogta. Most a terhes nő azon tűnődik, vajon ő-e a helyzet rosszfiúja.





Ez a dilemma azután terjedt el a közösségi médiában, hogy a nő megemlítette a Reddit fórumán. A fórumon névtelenül vagy más nevet használva lehet írni kényes helyzetekről, amelyekhez mások tanácsát és támogatását kéri az ember.

Zűrös Család

nőnek már csak kevés ideje maradt a terhessége végéig. Nem sokkal a teherbe esése előtt az anyósa és az apósa elváltak.

Elmondása szerint apósának nagyon „zűrös” volt a kapcsolata, beleértve az erőszakkal kapcsolatos problémákat is.




Íme, amit a nő az anyósáról írt:

„Ő egy bonyolult egyéniség. Ő maga is erőszak áldozata volt, de közben a gyerekeivel is erőszakos volt, és nagyon jól tudja manipulálni az érzelmeket”.

„Velem az évek során elég jól viselkedett, de én szeretem tartani a távolságot.”

Az anyós be akar költözni

Itt azonban elérkeztünk a dilemmához. Az anyós teljesen véget akart vetni az apósával való kapcsolatának, és úgy gondolta, hogy egy újrakezdés a fia otthonában lenne ideális. És akkor pont az unokája születése előtt.

„Csak azt mondta nekünk, hogy hozzánk szeretne költözni, és megnyugtatni a férjét, amíg ő beköltözik.”

„Amikor annak idején kifejeztem kellemetlenségemet, egyszerűen elhallgattak” – írta a terhes nő.

Nem akart nemet mondani

A nőnek nem tetszett a gondolat, hogy az anyósa a házban legyen akár a gyermek születése előtt, akár utána. A férje azonban nem látta ugyanezt a problémát.

„Nem szeretném, ha jelenleg bárki ideköltözne hozzánk. Tíz hét múlva szülni fogok, és először leszek anya” – tette hozzá.

„A hormonok megőrültek”

„Egyszerűen megőrültek a hormonjaim, és szükségem van a saját teremre ebben a nagy változásban, ami az életemben és a testemben fog bekövetkezni”.

Folytatta a magyarázatot:

„Önző és talán szörnyű lenne nemet mondani egy olyan nőnek, aki biztonságos helyet keres, de van két másik gyereke a környéken, akikhez költözhet”.