tolnanemedi




Víg László tolnanémedi polgármester szerint a községben egy forintért adnak el önkormányzati telkeket, ezzel is motiválva az állampolgárokat az új házak építésére a településen. Elmondása szerint minden feltétel adott a kiegyensúlyozott, nyugodt családi élethez.





A Tolna vármegyei Tolnanémedi község lakossága kicsivel több mint ezer fő. A 2015-től igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény (csok) elősegítette a községbe betelepülők számának növekedését. A lakásvásárlási kedv megnövekedett, a jó állapotú ingatlanokat elég gyorsan el tudták adni, több nagycsalád lett a település új lakója – mondta el Vígh László polgármester a Teol.hu-nak.

A tolnanémedi önkormányzat egy forintért ad el önkormányzati telkeket azoknak, akik a községünkben akarnak építkezni, hogy ezzel is kicsit motiváljuk az állampolgárokat új házak építésére a településünkön. Ugyanis egy ideje gyakran túl drágának találják az új házak építését

– tette hozzá.




A polgármester szerint a településen minden feltétel adott a kiegyensúlyozott, nyugodt családi élethez. A középületek az elmúlt években megújultak, Víg László elmondása szerint azonban a gazdasági helyzetük nem az igazi, állami pénzből tartják fenn magukat.

Hozzátette, energetikai felújításra vár még a helyi gyógyszertár, az orvosi rendelő, az utakat, járdákat folyamatosan újítják, a vízelvezető árkokat rendszeresen tisztítják. A Tolnanémedi területéhez tartozó illegális szeméttelep végleges felszámolása és parkosítása is az egyik fontos feladatuk közé tartozik.