gyertya11




Pontosan öt évvel Tahi Tóth László elvesztése után elhunyt Kárászy Szilvia, Tahi Tóth László színművész özvegye. A zongoraművész az utóbbi időben súlyos betegséggel küzdött, alig két hete műtéten esett át, amit a szervezete nem viselt jól.





A Blikk megtudta, hogy a színész özvegyét jó ideje egy hospice-házban kezelték, és a közvetlen környezetével csak szöveges üzenetek formájában kommunikált. Az elmúlt hetekben lapunk próbálta utolérni őt, hiszen Szilvia fél évtizede rendületlenül ápolta imádott férje emlékét, ám – a korábbiakkal ellentétben – mostanában egyáltalán nem volt elérhető.

Közeli ismerőseitől megtudtuk, hogy a zongoraművész elhunyt, amit Tahi Tóth László testvére, Gábor is megerősített.

– A hospice-házból megerősítették a hírt, hogy szerda hajnalban, éppen a testvérem halálának évfordulóján Szilvia csendben elaludt – mondta a Blikknek megtörten Tahi Tóth Gábor. – Ez rendkívül megdöbbentő, hogy ugyanaznap halt meg, mint a fivérem. Szilvi nagyon nehezen dolgozta fel a gyászt, fél éve tudott újra magával foglalkozni, egyébként mindig Laci emlékét ápolta. Ezután történt a borzasztó betegség, ami megtámadta a szervezetét, és amiből nem sikerült felépülnie pont akkor, amikor már épp kilábalt volna a gyászból.




Lapunknak nyilatkozott Kárászy Szilvia közeli barátja is, aki összetört a hír hallatán.

karaszi szilvia

– Kaptam megerősítést családtagoktól. Igen, a hír igaz. Nem tudok megszólalni, nagyon szerettem Szilvit. Testvérként szerettük egymást, nagyon-nagyon közel álltunk egymáshoz, szerettem, rendkívül fiatal és életerős nő volt. Annyi élményünk van annyi mindennel kapcsolatban…! Döbbenetet érzek – jelentette ki a barát.

Tahi Tóth László neve elhallgatását kérő színészkollégája is jó ideje tudta, hogy baj van Szilvia egészségével.

– Másfél hónapja találkoztunk egy bevásárlóközpontban. Nagyon rossz állapotban volt, és el is mondta, hogy valóban nincs jól. Arról panaszkodott, hogy Laci halála után már semmi értelme az életének, az elmúlt öt évben minden rosszra fordult. Próbáltam segíteni neki, de csak zokogott, az utóbbi időben pedig már nem is értem el őt telefonon – nyilatkozta a Blikknek Tahi Tóth egykori barátja, akit megrázott Szilvia halálhíre.

Nyertes Zsuzsa, akit épp az egyik darabja szünetében értük el, összeomlott a hír hallatán.
v – Egy csodálatos kapcsolat volt az övék, amikor összeházasodtak, sokat játszottam együtt Lacival, láttam, mennyire imádták egymást. Nem is hiszem el, megrázott a tragédia. Megint temetésre kell menni, borzasztó, hogy erről szól az életünk. Csodálatos ember volt, egy földre szállt angyal, nem értem, miért csak a jók mennek el – mondta sírva Nyertes Zsuzsa.