tomposkatya52538e0d

A napokban, a nyilvánosság teljes kizárásával helyezték örök nyugalomra Tompos Kátyát. A 41 évesen, hosszan tartó betegségben elhunyt színésznő utolsó búcsúztatóján csak a legközelebbi családtagok és barátok vettek részt.

Kálnási Anikó, Tompos Kátya menedzsere és jóbarátja korábban elmondta a lapnak, hogy a családtagok kérésére nem volt nyilvános a temetés, csak a szűk család, a barátok és a kollégák vettek részt rajta.

Utólag nyilvánosságra hozzuk majd, hol temettük el Kátyát, azért, hogy a rajongók is leróhassák a kegyeletüket, de szeretnénk ezt a búcsút bensőségesen átélni, főleg azért, mert maga Kátya is visszahúzódó ember volt, aki kerülte a felhajtást. Éppen azért rendeztük a múltkori virrasztást, hogy mindenki, aki szerette, méltó módon elköszönhessen tőle

– fogalmazott Kálnási Anikó.

Tompos Kátya 1983-ban született Budapesten, és már fiatalon a színpadon állhatott. 2001 és 2005 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt, majd diplomát követően a József Attila Színház, a Bárka Színház és a Nemzeti Színház tagja volt. Számos emlékezetes szerepben láthatta őt a közönség, többek között a Chicago, a Hair, a Függöny mögött, a Csárdáskirálynő és a Madách Imre: Az ember tragédiája című előadásokban.

Tompos Kátya nemcsak tehetséges színésznő, de gyönyörű énekesnő is volt. Számos lemezt készített, és rendszeresen fellépett koncerteken és zenés műsorokban.

A színésznő 2024 május 31-én hunyt el, hosszan tartó, ritka daganatos betegségben. A családja kérésére a temetést zárt körben tartották, de a rajongók hamarosan virágokkal és koszorúkkal borították be Tompos Kátya sírját a Farkasréti temetőben.

Tompos Kátya korai halála pótolhatatlan veszteség a magyar művészet számára. Emlékét örökké őrizzük.

Nyugodj békében, Kátya!