szandibotrany59691193 n

A koncert bevételét a szervezők egy mentálisan sérült helyi anyának szerették volna felajánlani, Szandi azonban az autóból sem szállt ki, csak elvette a gázsit a leengedett ablakon keresztül, majd távozott.

Szandi egy szlovákiai, magyarlakta településen, Madaron adott volna koncertet múlt szombaton, de mivel a helyszínre érve úgy ítélte meg, hogy ott csak néhány ember lézeng, végül nem állt a színpadra.

A koncert bevételét a szervezők egy mentálisan sérült helyi anyának szerették volna felajánlani, aki nehéz körülmények között neveli három gyerekét, akik közül kettő szintén beteg.

Egy szemtanú arról számolt be a Blikknek, hogy Szandi az autóból sem szállt ki, csak elvette a gázsit a leengedett ablakon keresztül, amit a rendezvény egyik szervezője is megerősített.

Sajnos, minden így történt. Szandi megérkezett, majd – arra hivatkozva, hogy kevesen vannak – még a kocsiból sem volt hajlandó kiszállni. Átvette a gázsit, 1500 eurót (közel 600 ezer forint), majd távozott. Azt mondta, a szerződésében benne van, hogy ötven fő alatt nem ad koncertet, de mi igazolni tudjuk, hogy hatvan jegyet adtunk el a helyszínen, és még további 40-50 fő volt önkéntesként jelen, akik szintén szerették volna őt látni. Igaz, hogy elszórva volt a közönség, de ha a művésznő a színpadra lépett volna, biztos mindenki odamegy nézni őt, hiszen van, aki csak miatta jött el. Beismerem, kezdők vagyunk, nem csináltunk még ilyen rendezvényt, így voltak hibák, de a technikai feltételeket biztosítottuk

– fogalmazott a szervező. Állítása szerint Szandi hajthatatlan volt, hiába kérlelték, hogy legalább három-négy dalt adjon elő, ő egyáltalán nem akart színpadra állni.

Szandi férje, Bogdán Csaba azt nyilatkozta, fél 10-kor érkeztek meg a helyszínre, ahol összesen nyolc embert láttak a színpad előtt, illetve még néhányat a büfében. Mint mondják, csak a helyszínen szembesültek azzal, hogy egy család megsegítéséről szólt a rendezvény, és szerintük az is nagy szervezői hiba volt, hogy a plakáton nem tüntették fel, ki mikor lép színpadra.

Szandi elmondta, hogy valóban nem szállt ki a kocsiból, állítása szerint ugyanis „nem nagyon volt hova.“ Elismerték, hogy szerződéseikben kitétel a minimum 50 fős közönség, és hogy tényleg átvették a fellépésért járó összeget, szerintük ők azonban megtették a kötelességüket, nem miattuk, hanem az előre leírt feltételek hiányából adódóan maradt el a fellépés. Hozzátették viszont, hogy az összeg kevesebb volt, mint a szervező által említett 1500 euró, amit hajlandóak is visszautalni.

„Szeretnénk felajánlani, hogy ha a szervezők küldenek egy számlaszámot, visszautaljuk a pénzt, ezzel is támogatva a családot, hiszen mindig is szívügyem volt a rászorulók megsegítése. Sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen a 35 éves pályafutásom során ilyenben még sosem volt részem“ – közölték.