hoeses




"Tudjuk hol van Szilárd, hajnalban indul a keresőcsapat" - írták valamivel este 9 óra után a hegymászó Facebook-oldalán. A bejegyzésben Szilárd felesége, Legindi Tíme leszögezi: "A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják."





"A hazai háttércsapat május 25-én reggel értesült róla, hogy Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta: ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta." - derül ki a bejegyzésből.

Hozzáteszik: "A háttércsapat az esti órákban megállapodott a Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy 26-án reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát elindítanak Szilárdért, akik optimális esetben már május 26-án, a késői órákban felérhetnek hozzá."

A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban és hiszek a csodákban




– írja Legindi Tímea az expedíció kommunikációs munkatársa, Szilárd felesége. Íme a teljes poszt: