galvolgyi




Gálvölgyi Dorka, a színész lánya közösségi oldalán tolmácsolta édesapja rajongókhoz intézett szavait.





Gálvölgyi János lánya, Dorka tolmácsolta apja üzenetét a színész rajongóinak. Mint írta, „annyian írtok és hívtok, ami elképesztően jólesik, de végre nem nekünk kell írni és beszélni, hanem apu írta le, amit alább olvashattok”.

Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem, köszönöm, hogy hittek a gyógyulásban, köszönöm az orvosok és az ápolószemélyzet emberségét, szakmai tudását, melyet alulfizetni ugyan lehet, de igazán megbecsülni talán soha. Köszönöm az értem mondott imákat, és köszönöm a most meglepően kismértékű alpári üzeneteket. De ők is mi vagyunk. 55 év színpadon eltöltött idő most bebizonyította számomra, ha ennyi embernek okoztam az életében talán pár percnyi örömöt, nem éltem hiába. És remélem, hamarosan találkozunk! Gálvölgyi János

– idézi a bejegyzés Gálvölgyi János szavait.




Lányai vitték kórházba a színészt

Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművészt május 10-én vitte kórházba a családja, miután rosszul lett. Légzési nehézségekkel küzdött, ezért lélegeztetőgépre került. A család közleményében arról tájékoztatott, hogy a színész állapota súlyos, de stabil.  Egy ideig úgy tűnt, az állapota nem javul, múlt hét hétfőn viszont a színész lánya, Gálvölgyi Dorka tájékoztatott róla a közösségi médiában, hogy édesapja túl van az életveszélyen.

A színészhez egy óra várakozás után sem jöttek ki a mentők, az ügy pedig nagy médiavisszhangot kapott. Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálatot indított, ami kimondta, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító a segélyhívás fogadásakor. Az egészségügyért is felelős belügyminiszter, Pintér Sándor is vizsgálatot rendelt el az eset miatt. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségénél (MOMSZ) úgy tudják, hogy négy, mentésirányításon dolgozó kollégájuk is érintett lehet az ügyben.